Kuhajte s nama: Meksičke punjene paprike


Paprika je povrće bogato vitaminom C, vitaminima B skupine i mineralima kao što su kalij, fosfor i željezo. U današnje se vrijeme često govori o super namirnicama, a pri tom se zaboravlja važnost i dostupnost sezonskog voća i povrća koje jednako obiluje hranjivim tvarima neophodnim za zdravlje organizma. 

U našim je krajevima paprika česta namirnica na tanjuru te ju volimo spravljati na razne načine, kao glavno jelo i kao prilog. Meksički način pripreme punjene paprike vrlo je jednostavan i lako postaje brzo pripremljen, hranjiv obiteljski obrok koji će klinci obožavati.

Sastojci:

  • 3 velike paprike, prepolovljene
  • ulje za podlijevanje
  • 250 g vrećica riže od 
  • limeta i korijander za začiniti rižu
  • 400g crnog graha, ocijeđenog i ispranog
  • 6 kriški sira ( original recept zahtijeva meksički sir s čilijem no slobodno upotrijebite sir po vlastitom izboru)
  • 150g svježeg guacamolea


Priprema:

Zagrijte pećnicu na  220 ° C. Papriku očistite od sjemenki, prerežite na polovice i posložite na lim za pečenje. Poškropite uljem i začinite, a zatim pecite u pećnici 20 minuta.

Skuhajte rižu uz dodatak soka limete i korijandera. Nakon što je skuhana, rižu pomiješajte s grahom. Izvadite papriku iz pećnice i napunite smjesom riže i graha. Na paprike stavite krišku sira i pecite još 10-15 minuta, dok se riža ne otopi i nadjev ne zagrije. Kada izvadite iz pećnice, na svaku papriku savite žlicu guacamolea.

Ako vam je ostane riže i graha koji nisu stali u papriku, ugrijte je i poslužite kao prilog uz punjenu papriku.



Dobar tek želi vam Mex Cantina!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Omiljeni meksički kokteli

Kaktus kao superhrana

10 ZANIMLJIVIH ČINJENICA O MEKSIKU