Omiljeni meksički kokteli


Kada pomislite na meksičke napitke, tequila i margarita možda su prva pića koja vam padnu na pamet. No Meksiko nudi puno više različitih koktela i pića, u rasponu od standardnog do neobičnog. Evo nekoliko prijedloga što iskušati, ako se nađete u Meksiku, prema putopisnoj stranici Culture Trip:

Paloma

Paloma, ili u prijevodu golubica, omiljeni je koktel Meksikanaca, rangiran daleko više od turistički privlačne margarite. Ovaj jednostavan koktel sastoji se od ledene hladne čaše obložene solju i ispunjene mješavinom tekile, sode od grejpa i cijeđene limete, a poslužuje se hladno. Odličan je kao aperitivi i izvrsno osvježenje za vrućeg dana u Mexico Cityju.

Ruso Negro

Inače poznat kao Black Russian, ovaj koktel sadrži votku, Kahlúa i obilje ledenih kockica. Kahlúa, popularni liker s okusom kave, potječe iz države Veracruz, zbog čega je Ruso Negro obavezana preporuka, ako se nađete u Mexico Cityju.

Ruso Blanco


Bijeli rođak Ruso Negra, Ruso Blanco, također ima ključnog sastojak Kahlúa-u. Poznatiji na engleskom kao White Russian, ovaj koktel je pomalo specifičan ukus za pića zbog dodatka mlijeka u koktel mješavinu.

Charro Negro

Jednostavan koktel poput već spomenute Palome. Doslovno prevedeno ime ovog koktela znači "crni kauboj", a vrlo je omiljen koktel u meksičkim barovima. Charro Negro radi se kombiniranjem Coca-Cole i tekile uz cijeđenu limetu i šećera, posluženo u ledeno hladnoj čaši obloženoj solju.

Margarita

Najpoznatiji meksički koktel, margarita ima dugu i živopisnu povijest te iznenađujuće mutnu prošlost. Iako je osnovni recept jednostavan; tekila, Cointreau, limeta i šećer posluženi u čaši sa solju - varijacije su naizgled beskrajne. Isprobajte tradicionalnu margaritu u voćnim okusima ili čak smrznutu i saznajte zašto je toliko popularna.

Vampiro

Ovaj koktel meksički je odgovor na jedan drugi klasik - Bloody Mary. Navodno pomaže kod mamurluka. Radi se kombiniranjem soka od limete s tekilom, sangritom (pikantnim pićem od rajčice) i sodom od grejpa. Poslužuje se u, nagađate, čaši sa soli. Puno leda je potrebno kako bi ovo ukusno piće dobilo dodatni osvježavajući udarac.

Michelada

Pivski kokteli možda vam se ne čine privlačni, ali nešto su što morate pokušati barem jednom u Meksiku. Klasična Michelada napravljena je miješanjem soka od limete, clamatoa (soka od rajčice i školjki) ljutog umaka, soli, Worcestershire umaka i ledeno hladne, svijetle pive. Poslužuje se u solju obloženoj čaši. Postoje stotine varijacija, tako da ćete rijetko naići na dvije iste.

Curado

U Mexico Cityju morate kušati curado de pulque, pogotovo ako znate da se ovaj latinoamerički, tradicionalni napitak ne može izvoziti. Curado je u osnovi kombinacija pulquea, osebujno viskoznog i neobično zdravog napitka napravljenog u središnjim dijelovima Meksika, s različitim aromama voća ili oraha. Za zaslađivanje često se dodaje šećer ili med. Vrlo neobično, ali vrijedno za iskušati.


¡Salud!


Autor: Lauren Cocking

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kaktus kao superhrana

10 ZANIMLJIVIH ČINJENICA O MEKSIKU