Naziv
taco odnosi se na način posluživanja (sastojci posluženi u toploj tortilji) nego na određene sastojke. Tacosi se mogu napraviti od gotovo bilo koje vrste hrane - mesa, graha, povrća ili ribe. Kako većina domova ima barem jednu limenku tunjevine, donosimo vam sjajan i brz recept za tacose s tunom. Kod pripreme ovog jela, dopušteno je dodavati ili ukloniti sastojke po vlastitoj želji.
Sastojci za 4 tacosa
- 2 žlice majoneze
- 4 žlice milerama
- 1 žličica svježe cijeđenog soka limuna ili limete
- 1/4 šalice sjeckanog luka
- 1/4 šalice sjeckanog korijandera
- 1 žličica biljnog ulja
- 1 konzerva tune (ocijeđene od ulja)
- 4 kukuruzne tortilje
Priprema
Umutite zajedno majonezu, mileram i sok od limuna ili limete. U zasebnoj zdjeli pomiješajte luk i korijandar. Ostavite obje posude po strani. U maloj tavi zagrijte ulje i dinstajte tunu, često miješajući, dok se tuna zagrije i poprži. Čim tuna poprimi smećkastu boju, uklonite tavu s vatre. Za izradu taco školjki, možete koristiti pećnicu i rešetku na pećnici kao što je prikazano na slici. Pećnicu zagrijte na 180°C, položite tortilje na rešetke i zagrijavajte nekoliko minuta dok ne postanu hrskave. Izvadite tortilje iz pećnice te na svaku tortilju stavite 1/4 smjese tunjevine, zatim svaku mješavinu luka i korijandra i sve završite s umakom od milerama. Možete ukrasiti svježe sjeckanim povrćem po želji.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar