Meksička kava za hladna zimska jutra


Meksička kava savršena je kombinacija svježe pržene kave, čokolade i cimeta. Kuhanje ove kave ne zahtijeva nikakve posebne vještine, a sve što vam treba su sastojci i lončić za kuhanje kave. Ljubitelji cimeta i čokolade obožavat će ovaj napitak.

Sastojci:

  • 3/4 šalice mljevene kave (s ili bez kofeina)
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • 5 šalica vode
  • 1/2 šalice punomasnog mlijeka
  • 1/2 šalice vrhnja za kavu
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
Ukras: šlag, štapići cimeta, usitnjena čokolada

Priprema:

Meksičku kavu možete pripremiti na turski način, u aparatu za kavu ili kuhalu tako da prije pripreme, kavu i cimet pomiješajte te zajedno stavite kuhati. Dodajte 5 šalica vode u lonac i zakuhajte kao i obično.
Dok se kava kuha, u maloj posudi na laganoj vatri zakuhajte mlijeko, vrhnje, smeđi šećer i čokoladni sirup. Kada smjesa zakuha, uklonite posudu s vatre i u dobivenu smjesu dodajte skuhanu kavu i umutite ekstrakt vanilije. 
Kavu rastočite u četiri šalice, ukrasite šlagom i pospite cimetom. Uživajte!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Omiljeni meksički kokteli

Kaktus kao superhrana

10 ZANIMLJIVIH ČINJENICA O MEKSIKU