Meksička kava za hladna zimska jutra
Meksička kava savršena je kombinacija svježe pržene kave, čokolade i cimeta. Kuhanje ove kave ne zahtijeva nikakve posebne vještine, a sve što vam treba su sastojci i lončić za kuhanje kave. Ljubitelji cimeta i čokolade obožavat će ovaj napitak.
Sastojci:
- 3/4 šalice mljevene kave (s ili bez kofeina)
- 2 žličice mljevenog cimeta
- 5 šalica vode
- 1/2 šalice punomasnog mlijeka
- 1/2 šalice vrhnja za kavu
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Ukras: šlag, štapići cimeta, usitnjena čokolada
Priprema:
Meksičku kavu možete pripremiti na turski način, u aparatu za kavu ili kuhalu tako da prije pripreme, kavu i cimet pomiješajte te zajedno stavite kuhati. Dodajte 5 šalica vode u lonac i zakuhajte kao i obično.
Dok se kava kuha, u maloj posudi na laganoj vatri zakuhajte mlijeko, vrhnje, smeđi šećer i čokoladni sirup. Kada smjesa zakuha, uklonite posudu s vatre i u dobivenu smjesu dodajte skuhanu kavu i umutite ekstrakt vanilije.
Kavu rastočite u četiri šalice, ukrasite šlagom i pospite cimetom. Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar