Slasni i hraskavi nachosi
Čips od tortilje koji popularno nazivamo nachos, još je jedan proizvod meksičke kuhinje koji je brzo i lako osvojio cijeli svijet. Najčešće se poslužuje kao predjelo ili ukusan međuobrok, a zdravija je i ukusnija alternativa popularnom čipsu. Nachos je odličan odabir za one koji ne podnose gluten, a uz to, puno je manje kaloričan od krumpirovog čipsa.
Ova slasna grickalica nastala je u meksičkom gradu Piedras Negrasu, u blizini granice s američkom državom Teksas. Ignacio Anaya, nadimka Nacho, izumio je recept 1943. godine, a prve nachose poslužio je u svom restoranu, koji se nalazio u blizini američke vojarne Fort Duncan. Za gladne supruge američkih vojnika popržio je malo čipsa od tortilje, prelio ih isjeckanim čedar sirom, posipao sjeckanim jalapeñosima te poslužio kao kanapee. Nazvao ih je po svom nadimku Nacho, a sve ostalo je povijest.
Primjedbe
Objavi komentar