Kuhajte s nama: Vegetarijanske quesadille

Zajedno s burritosom, enchiladama, tacosima, taquitosima i tamalesima, quesadillas su zbog lakoće i svestranosti pripreme, vrlo brzo osvojile svijet. Quesadillas je tortilja spravljena od kukuruza ili brašna koja se puni i potom peče. Punjena quesadilla sastoji se od dvije cijele tortilje s nadjevom između, poput sendviča. Recepti s quesadillama ograničene su samo maštom. Mogu se puniti bilo čime, od mesa i povrća do tofua, a najčešći dodatak je sir. Quesadillas je zato izvrstan odabir za djecu koja često vole izbjeći povrće na tanjuru, a ovdje ga lako "zamaskirate" u slastan zapečeni zamotuljak kojem je teško odoljeti. Ovo je jedan od naših recepata za quesadillas s povrćem, zdrav i jednostavan obrok za sve generacije ukućana.

Sastojci:

  •      3 poriluka
  •      3 paprike
  •      1 velika mrkva
  •      140 g  Cheddar sira
  •      nekoliko grančica svježeg začinskog bilja, poput peršina, mente, korijandra, po želji
  •      8 velikih tortilja od brašna
  •      200 g humusa
  •      ekstra djevičansko maslinovo ulje
  •      1 limun ili limeta
  •      1 svježi čili, po želji
  •      120 g  jogurta
  •      chipotle čili umak, po želji

Priprema:

    Očistite poriluk i uklonite vanjske slojeve te ostavite nježni unutarnji dio. Oguljene slojeve iskoristite za varivo, juhu, ili ili neko drugo jelo. Poriluk i papriku nasjeckajte na sitno, a mrkvu i sir grubo naribajte. Potom sva to stavite u i promiješajte. Dodajte još grubo nasjeckano začinsko bilje
    Dobivenu smjesu povrća i sira rasporedite na četiri tortilje, a zatim pokrijte preostalim tortiljama.
    Stavite veću tavu na srednje jaku vatru, bez dodavanja masnoće. Quesadillas pecite jednu po jednu, oko 5 minuta, sve dok izvana ne postanu zlatne i hrskave, a sir se otopi.
Za umak u humus dodajte pola žlice maslinovog ulja i  sok od limuna ili limete i  dobro promiješajte. Možete slobodno umiješati svježeg začinskog bilja po vlastitom izboru. 
    Kada su pečene, ohladite quesadille barem minutu prije rezanja na trokute. Ako volite ljuto, nasjeckajte malo čilija te ga posipajte po quesadillama. Poslužite s posudicama humusa i jogurta za umakanje.

Dobar tek!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Omiljeni meksički kokteli

Kaktus kao superhrana

10 ZANIMLJIVIH ČINJENICA O MEKSIKU