Avokado s piletinom i svježim sirom
Za ovo jednostavno i slasno jelo, potrebna su vam samo tri sastojka: avokado, svježi sir i piletina. Začine možete dodati po želji ili iskoristite naš prijedlog.
Za recept je idealno koristiti mekanu kuhanu piletinu, narezanu na trakice. Proces možete ubrzati tako da pileća prsa ili bedra popržite i začinite meksičkom mješavinom začina:
- Sol
- Papar
- Kim
- Paprika
- Češnjak u prahu
- Luk u prahu
- Čili u prahu
Sastojci:
- 1 srednji avokado
- 20 grama piletine
- 60 grama svježeg sira
Kao i kod većine recepata, ovdje možete koristiti bilo koji sir koji želite. Sastojci su navedeni za obrok za dvije osobe, odnosno dvije polovice avokada.
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Izrežite zreli avokado na dvije polovice i uklonite sjeme. Svaku polovicu napunite sa što više nasjeckane piletine, a na vrh stavite svježi sir. Pecite u pećnici oko 20 minuta Duljina pečenja ovisi ovisiti o zrelosti vašeg avokada. Ovo jelo najbolje uspijeva s avokadom koji je čak malo prešao svoju idealnu zrelost. Ako koristite avokado koji još nije sasvim zreo, konačni proizvod neće biti ni približno ukusan.
Primjedbe
Objavi komentar