Avokado s piletinom i svježim sirom


Za ovo jednostavno i slasno jelo, potrebna su vam samo tri sastojka: avokado, svježi sir i piletina. Začine možete dodati po želji ili iskoristite naš prijedlog.
Za recept je idealno koristiti mekanu kuhanu piletinu, narezanu na trakice. Proces možete ubrzati tako da pileća prsa ili bedra popržite i začinite meksičkom mješavinom začina:
  • Sol
  • Papar
  • Kim
  • Paprika
  • Češnjak u prahu
  • Luk u prahu
  • Čili u prahu

Sastojci:

  • 1 srednji avokado
  • 20 grama piletine
  • 60 grama svježeg sira
Kao i kod većine recepata, ovdje možete koristiti bilo koji sir koji želite. Sastojci su navedeni za obrok za dvije osobe, odnosno dvije polovice avokada.


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Izrežite zreli avokado na dvije polovice i uklonite sjeme. Svaku polovicu napunite sa što više nasjeckane piletine, a na vrh stavite svježi sir. Pecite u pećnici oko 20 minuta Duljina pečenja ovisi ovisiti o zrelosti vašeg avokada. Ovo jelo najbolje uspijeva s avokadom koji je čak malo prešao svoju idealnu zrelost. Ako koristite avokado koji još nije sasvim zreo, konačni proizvod neće biti ni približno ukusan.


Dobar tek želi vam Mex Cantina!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Omiljeni meksički kokteli

Kaktus kao superhrana

10 ZANIMLJIVIH ČINJENICA O MEKSIKU