Vrući recepti za hladne dane - Meksička topla čokolada


Dok je vani hladan i kišan jesenski dan, vruća čokolada može ugrijati i tijelo i dušu. Mali trenuci opuštanja u danu mogu značiti puno, stoga ih uljepšajte ovim slasnim čokoladnim napitkom koji će obožavati i djeca i odrasli.


Ova meksička topla čokolada radi se od pravog mlijeka. Za vegansku varijantu preporučamo bademovo mlijeko. U mlijeko se dodaje 100% nezaslađen kakao u prahu, ekstrakt vanilije, cimet, čili u prahu i malo gorke čokolade kako bi cijela stvar postala kremastija i glatka. Za one odvažnije i ljubitelje ljutih nota, preporučamo dodati i prstohvat kajenskog papra.


Sastojci:
  • 2 šalice mlijeka (kravljeg ili bademovog)
  • 2 žlice nezaslađenog kakaa u prahu
  • 2 žlice granuliranog šećera
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/8 žličice čilija u prahu
  • 1/8 žličice mljevenog kajenskog papra (ako volite ljutinu)
  • 30 grama tamne, gorke čokolade 
  • 1 pakiranje sljezovih kolačića
Priprema:
U posudu srednje veličine dodajte mlijeko, kakao prah, šećer, cimet, ekstrakt vanilije, čili u prahu, kajenski papar (po želji) i stavite na srednju jačinu vatre. Pomiješajte sastojke s pjenjačom, dodajte gorku čokoladu i zagrijavajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smjesa se zagrije. Prije no zaključa, uklonite sa vatre i poslužite u omiljenim šalicama uz dodatak sljezovih kolačića koji će zasladiti napitak, naribanom čokoladom ili štapićem cimeta. Možete čak začiniti sa par zrnaca morske soli. 


Dobar tek želi vam Mex Cantina!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Omiljeni meksički kokteli

Kaktus kao superhrana

10 ZANIMLJIVIH ČINJENICA O MEKSIKU