Vrući recepti za hladne dane - Meksička topla čokolada
Dok je vani hladan i kišan jesenski dan, vruća čokolada može ugrijati i tijelo i dušu. Mali trenuci opuštanja u danu mogu značiti puno, stoga ih uljepšajte ovim slasnim čokoladnim napitkom koji će obožavati i djeca i odrasli.
Ova meksička topla čokolada radi se od pravog mlijeka. Za vegansku varijantu preporučamo bademovo mlijeko. U mlijeko se dodaje 100% nezaslađen kakao u prahu, ekstrakt vanilije, cimet, čili u prahu i malo gorke čokolade kako bi cijela stvar postala kremastija i glatka. Za one odvažnije i ljubitelje ljutih nota, preporučamo dodati i prstohvat kajenskog papra.
- 2 šalice mlijeka (kravljeg ili bademovog)
- 2 žlice nezaslađenog kakaa u prahu
- 2 žlice granuliranog šećera
- 1/2 žličice mljevenog cimeta
- 1/4 žličice ekstrakta vanilije
- 1/8 žličice čilija u prahu
- 1/8 žličice mljevenog kajenskog papra (ako volite ljutinu)
- 30 grama tamne, gorke čokolade
- 1 pakiranje sljezovih kolačića
U posudu srednje veličine dodajte mlijeko, kakao prah, šećer, cimet, ekstrakt vanilije, čili u prahu, kajenski papar (po želji) i stavite na srednju jačinu vatre. Pomiješajte sastojke s pjenjačom, dodajte gorku čokoladu i zagrijavajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smjesa se zagrije. Prije no zaključa, uklonite sa vatre i poslužite u omiljenim šalicama uz dodatak sljezovih kolačića koji će zasladiti napitak, naribanom čokoladom ili štapićem cimeta. Možete čak začiniti sa par zrnaca morske soli.
Primjedbe
Objavi komentar