Kuhajte s nama - Pollo al Horno
Sastojci:
- 1 pile, veličine oko 2 kilograma
- sol i papar
- 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg ružmarina
- 1 limun ili limeta
- naribana korica limuna ili limete
- 4 žlice maslaca, rastopljenog ili sobne temperature
- 4 češnja češnjaka zdrobljena u pire
- 1/2 glavice češnjaka
Prilog:
- 2 mrkve narezane na kockice
- 1 veliki krumpir izrezan na kockice
- 4 žlice maslinovog ulja
- 5 grančica ružmarina
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Očistite piletinu ispiranjem iznutra i izvana. Vlagu i višak masnoće uklonite i osušite papirnatim ručnicima. Podvucite vrhove krila ispod pileta, a unutrašnjost dobro začinite solju i paprom.
Pomiješajte ružmarin, sok limete, limunovu koricu, maslac i pire od češnjaka kako biste dobili pastu. Premažite pile dobivenom mješavinom maslaca i limete te začinite solju i paprom. Noge spojite kuhinjskom špagom. Pripremljeno pile stavite u posudu za pečenje te u zagrijanu pećnicu.
Ukupno vrijeme pečenja je 90 minuta. Nakon 45 minuta pečenja, dodajte priloge kako bi se pekli zajedno s pilećim sokovima i aromama.
Pomiješajte mrkvu i krumpir, koje ste začinili solju i paprom. Potom dodajte maslinovo ulje i 2 grančice ružmarina. Nakon što je piletina u pećnici 45 minuta, dodajte smjesu krumpira i mrkve u posudu za pečenje.
Nakon što je piletina gotova, izvadite je iz pećnice i pokrijte aluminijskom folijom. Ostavite da odstoji 10-15 minuta. Poslužite uz povrće.
Primjedbe
Objavi komentar