Kuhajte s nama - Pollo al Horno

Sastojci:

  • 1 pile, veličine oko 2 kilograma
  • sol i papar 
  • 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg ružmarina
  • 1 limun ili limeta 
  • naribana korica limuna ili limete
  • 4 žlice maslaca, rastopljenog ili sobne temperature
  • 4 češnja češnjaka zdrobljena u pire
  • 1/2 glavice češnjaka


Prilog:

  • 2 mrkve narezane na kockice
  • 1 veliki krumpir izrezan na kockice
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 5 grančica ružmarina

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Očistite piletinu ispiranjem iznutra i izvana. Vlagu i višak masnoće uklonite i osušite papirnatim ručnicima. Podvucite vrhove krila ispod pileta, a unutrašnjost dobro začinite solju i paprom.

Pomiješajte ružmarin, sok limete, limunovu koricu, maslac i pire od češnjaka kako biste dobili pastu. Premažite pile dobivenom mješavinom maslaca i limete te začinite solju i paprom. Noge spojite kuhinjskom špagom. Pripremljeno pile stavite u posudu za pečenje te u zagrijanu pećnicu. 
Ukupno vrijeme pečenja je 90 minuta. Nakon 45 minuta pečenja, dodajte priloge kako bi se pekli zajedno s pilećim sokovima i aromama.

Pomiješajte mrkvu i krumpir, koje ste začinili solju i paprom. Potom dodajte maslinovo ulje i 2 grančice ružmarina. Nakon što je piletina u pećnici 45 minuta, dodajte smjesu krumpira i mrkve u posudu za pečenje.

Nakon što je piletina gotova, izvadite je iz pećnice i pokrijte aluminijskom folijom. Ostavite da odstoji 10-15 minuta. Poslužite uz povrće.


Dobar tek!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Omiljeni meksički kokteli

Kaktus kao superhrana

10 ZANIMLJIVIH ČINJENICA O MEKSIKU