Kuhajte s nama - Enchilada s junetinom


Enchilade su kukuruzne tortilje, omotane oko slasnog punjenja i zapečene s čili umakom ili sirom.  U početku je to bila tipična ulična hrana koja se sastoji od dviju osnova meksičke kuhinje: tortilja i čili umaka.

Sastojci:

  • 500 grama mljevene junetine
  • 1 glavica sitno nasjeckanog luka
  • 2 šalice naribanog sira (cheddar, ali može gouda ili podravec)
  • 1 konzerva umaka od rajčice
  • 200 grama crnih maslina, sitno sjeckanih
  • 1 čili papričica (odaberite ljutinu po vlastitom ukusu)
  • sol i papar
  • sezonsko povrće po želji
  • 10 kukuruznih tortilja

  • Priprema: 

    Na tavi pirjajte luk dok ne dobije zlatnu boju, dodajte meso i nastavite prijati dok meso ne omekša. Zatim dodajte umak od rajčice, promiješajte i nakon nekoliko minuta dodajte čili papričicu, masline i ostatak začina.  Dobro promiješajte i uklonite s vatre.
    Pripremite tortilje i počnite ih puniti dobivenom smjesom. Posipajte s malo naribanog sira, i pecite u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva. Gotove enchilade posipajte svježim, sjeckanim sezonskim povrćem.

    Dobar tek!

    Primjedbe

    Popularni postovi s ovog bloga

    Omiljeni meksički kokteli

    Kaktus kao superhrana

    10 ZANIMLJIVIH ČINJENICA O MEKSIKU