Mex Cantina vam donosi recepte za neke od omiljenih jela naših gostiju. Sastojci za 25 tortilja: 75 dag brašna 12 dag masti 2,5 dl vode malo soli Sastojci za nadjev za 2 osobe: 10 dag sitno narezanog pilećeg filea 10 dag naribanog sira za pizzu ulje Priprema: Od brašna, masti vode i soli umijesite tijesto. Gotovo tijesto tanko razvaljajte, izrežite u obliku palačinki i malo prepecite u tavi s debelim dnom. Potom, na sredinu tortilje složite ribani sir i piletinu, tortilju presavijte na pola i stisnite krajeve tako da se tijesto zalijepi. Pecite na malo ulja, s obje strane u tavi, a jelo je gotovo kada se sir rastopi. Pečenu tortilju razrežite na četiri trokutića te poslužite uz bijeli umak koji možete lako napraviti od svježeg kravljeg sira, vrhnja, češnjaka i malo peršina. Dobar tek!
Naziv taco odnosi se na način posluživanja (sastojci posluženi u toploj tortilji) nego na određene sastojke. Tacosi se mogu napraviti od gotovo bilo koje vrste hrane - mesa, graha, povrća ili ribe. Kako većina domova ima barem jednu limenku tunjevine, donosimo vam sjajan i brz recept za tacose s tunom. Kod pripreme ovog jela, dopušteno je dodavati ili ukloniti sastojke po vlastitoj želji. Sastojci za 4 tacosa 2 žlice majoneze 4 žlice milerama 1 žličica svježe cijeđenog soka limuna ili limete 1/4 šalice sjeckanog luka 1/4 šalice sjeckanog korijandera 1 žličica biljnog ulja 1 konzerva tune (ocijeđene od ulja) 4 kukuruzne tortilje Priprema Umutite zajedno majonezu, mileram i sok od limuna ili limete. U zasebnoj zdjeli pomiješajte luk i korijandar. Ostavite obje posude po strani. U maloj tavi zagrijte ulje i dinstajte tunu, često miješajući, dok se tuna zagrije i poprži. Čim tuna poprimi smećkastu boju, uklonite tavu s vatre. Za izradu taco školjki, mo...
Pustinja, bodlje i bolni ubodi - najčešće prvo je što pada na pamet kad pomislite na kaktuse. Za mnoge tek neugledna i bodljikava biljka ustvari je jedna od najzdravijih stvari koju možete uključiti u svakodnevnu prehranu. Jestivi kaktusi bogati su vitaminima i hranjivim tvarima, a istovremeno pružaju još puno dodatnih pogodnosti. List kaktusa Nopales, stručnog naziva Opuntia, hrana je u Latinskoj Americi koja se uglavnom poslužuje s jajima i salatama radi svojih zdravstvenih dobrobiti, ali i okusa. Bogat fitohranjivim tvarima, kaktus je izvrstan izvor hranjivih vlakana te također pomaže smanjiti kolesterol kao i razinu šećera u krvotoku. Čak i ako ne živite na Divljem zapadu ili ne uzgajate kaktus kod kuće, u današnje vrijeme postaje lako je dostupan na u supermarketima ili trgovinama koje prodaju zdrave i organske namirnice. Kaktus možete nabaviti već narezanog na kockice ili u obliku sokova i marmelada. Ovo je 7 zdravstvenih prednosti jedenja kaktusa: 1. Smanjuje koles...
Primjedbe
Objavi komentar