MEKSIČKA KUHINJA
U Meksiku je sva ova hrana uzgojena još 7000 godina prije naše ere!
Nakon što je Hernan Cortes osvojio Meksiko, Španjolci su počeli uzgajati žito i domaće životinje koje su do tada u Americi bile nepoznanica. Domaća svinjetina imala je mnogo bolji okus pa je istisnula divlje veprove, pojavile su se kokoši i koze. Španjolci su sadili masline zbog ulja kao i ostalo povrće koje ih je podsjećalo na dom.
Iz sudara starog i novog svijeta razvila se meksička kuhinja, koja još uvijek čvrsto počiva na temeljima drevnih Azteka i Maja.
Meksičku kuhinju koju prezentiramo u našem restoranu Mex Cantina nastojali smo obuhvatiti koliko god je moguće iako je vrlo regionalna:
Predjeli na sjeveru bogati su stokom, a nepovoljni su za uzgoj kukuruza pa se tamo spravlja tortilja od pšeničnog brašna.
Veći dio zemlje nalazi se na 7000-8000 stopa nadmorske visine gdje u umjerenoj klimi uspijevaju sve vrste voća i povrća. Suptropski krajevi na morskoj razini obiluju tropskim voćem i povrćem uključujući papaju, ananas i kokosov orah. More daje obilje ribe i školjaka.
Isprobajte prave meksičke specijalitete u Mex Cantini!
Vidimo se!
Primjedbe
Objavi komentar